Борисов: Ако народът прецени, готови сме пак да управляваме

Трябва да се управлява тогава, когато си спечелил изборите, ако един ден народът пак прецени - ние сме готови, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов.

Той каза това, след като получи и веднага върна на президента мандата за съставяне на нов кабинет в рамките на това Народно събрание.

"Ние поехме ангажимент и считам, че в политиката трябва да има и морал, трябва да има достойнство. Трябва да се управлява тогава, когато си спечелил изборите - имаш и самочувствието, че това, което правиш е най-правилното. Демокрацията е най-ценното нещо и когато народът дава правото кой да управлява и надзора го взима. Ако един ден пак прецени - сме готови, на нашите места сме си", заяви Борисов, цитиран от "Фокус". 

По думите му другите политически сили ще кажат дали ще има предсрочни избори. Ако Росен Плевнелиев се споразумее с новоизбрания президент Румен Радев за служебно правителство, в това няма нищо лошо, предсрочни избори е най-демократичното нещо, което може да се случи, каза още лидерът на ГЕРБ. 

По повод неразбирателството им с Патриотичния фронт заради искането им на рязко увеличение на минималната пенсия, той каза: 

"Ние сме за пенсионната реформа, но едва три тримесечия имаме ръст на икономиката. Ако не бяха тези огромни плащания за КТБ, АЕЦ "Белене", щяхме да имаме по-голям ръст. Разбира се, че искаме да вдигнем пенсиите, но при един по-дългосрочен ръст, иначе едни хора ще са излъгани и за тях няма да има пенсии след години". 

Борисов добави, че се учудва на приказките на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и подчерта, че отношенията им винаги били приятелски. 

"Явно всички вече са в предизборна еуфория. А г-н Каракачанов като говори, че ще изхвърля афганистанци от държавата, нанася сериозни репутационни щети на България", посочи още премиерът. 

На въпрос ГЕРБ ще предложи ли някого за еврокомисар, министър-председателят в оставка категорично отговори "не". 

 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ге
    герберчо
    0 -1
    15:00, 2 дек 2016
    Абе приказки нангро както казва народа Откъдето и да погледнеш ПОЖАРНИКАРСКИ МАТАЛИТЕТ Белята е там че голям процент гласуват за него и се убеждавам че и те са ПОЖАРНИКАРИ Пожарникарска НАЦИЯ
Последни новини