След изборите в Македония: Власт и опозиция на 1% разлика

Управляващата в Македония  ВМРО-ДПМНЕ и опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) са с почти изравнени резултати след вчерашните предсрочни парламентарни избори.

Провеждането им имаше за цел да сложи край на продължаващата от две години политическа криза, припомни Ройтерс, цитиран от БТА.

Дясноцентристката ВМРО-ДПМНЕ на бившия премиер Никола Груевски е спечелила 37,96 процента от гласовете, а СДСМ на Зоран Заев е получила 36,65 процента, показват резултатите на Държавната избирателна комисия при обработени близо 98 процента от гласовете.

Неправителствената организация МОСТ заяви, че резултатите са твърде близки, за да се изчислят броя на депутатските мандати на всяка от партиите.

"Режимът падна. Целият свят трябва да разбере, че днес пишем история", заяви лидерът на СДСМ Зоран Заев пред симпатизанти, които се събраха пред сградата на правителството в Скопие.

Никола Груевски заяви, че неговата партия е победила.

"ВМРО-ДПМНЕ е победителят на тези избори. Днес ВМРО-ДПМНЕ спечели, но спечели и Македония", заяви той пред привърженици в Скопие.
 

Коментари в сайта

Последни новини