Смениха цялото ръководство на "Пирогов". Преглед на печата

"Труд":

Смениха цялото ръководство на "Пирогов"

Цялото ръководство на УМБАЛ "Пирогов" е сменено със заповед на служебния министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев. Досегашните членове на Съвета на директорите - д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов, също са сменени, с което се прекратяват техните правомощия.

Шефът на "Пирогов" проф. Миланов е отказал да работи с новия борд, който е петчленен и е трябвало да бъде в състав Асен Георгиев Балтов, Емил Рашков Доросиев, Стоян Георгиев Миланов, Людмил Николов Джунков и Илиян Панайотов Кършев. При това положение временно директор на лечебното заведение ще бъде проф. д-р Асен Георгиев Балтов.

Избори. 

"Дума":

13 партии, 9 коалиции и 21 независими кандидати тръгват към НС

13 партии, 9 коалиции и 21 инициативни комитети, издигащи независими кандидати за народни представители, са регистрирани за участие в изборите. Това обяви вчера говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. Най-много инициативни комитети ще се борят помежду си в 25 МИР в София - пет. Регистрации за независими кандидати има в тринайсет избирателни района. В крайна сметка Николай Бареков успя да запише за изборите новото име на партията си и ще се състезава от името на "Презареди България".

До 18 февруари е срокът, в който коалиция може да заяви промяна в състава или наименованието си. Вчера подобно искане е постъпило от "Обединените патриоти" - ВМРО, НФСБ и Атака, които искат към тях да се присъедини и Партия средна европейска класа. До 21 февруари ще станат ясни и окончателните листи на кандидатите за депутати - това е крайният срок за регистрациите им в РИК.

Инцидент. 

"Монитор":

Един загинал и четирима ранени при авария в ТЕЦ "Брикел"

Тежка авария при ремонт на сероочистващата инсталация на топлоцентрала, собственост на частното "Брикел" ЕАД - Гълъбово причини смъртта на 1 работник, ранени с различна степен са още 4 души, съобщи началникът на инспекцията по охрана на труда в Стара Загора Камен Маринов.Аварията е станала около 15,00 часа в петък.

Единият от ранените е с премазана ръка, но няма опасност за живота му и е контактен, каза за "Монитор" директорът на университетската болница проф. Йовчо Йовчев. Засегнат е нерв, който обаче с раздвижване и инжекции ще бъде възстановен. Очаква се мъжът да започне да движи ръката си след два-три дни, уточни професорът. Другите трима пострадали с по-леки травми въобще не били преминали преглед в болницата. Лекарите в Стара Загора предполагат, че те са били прегледани от техни колеги в Раднево и Гълъбово.

Заплахи. 

"Сега":

Съпругата на президента има охрана, защото е застрашена

Съпругата на президента Десислава Радева е с охрана от Националната служба за охрана (НСО), тъй като е застрашена сигурността й, съобщи дир.бг.

Това става ясно от съобщение на службата във връзка с публикации в медиите и запитвания от журналисти, че Радева се вози в автомобил на НСО и има охрана. Информацията обаче е секретна, така че конкретната причина остава неясна.

В позицията на службата се казва:

"На членовете на семействата на лицата по чл. 20, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана, включително и на президента на Републиката, може да се осигури охрана на основание чл. 22, ал. 1, т. 3 от ЗНСО, с което се констатира наличие на конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността на съответното лице/а или рискове от извършване на посегателства срещу личността му/им, включително актове на тероризъм, по смисъла на НК".

От НСО подчертават, че фактическите основания, степента на застрашеност, както и видове охрана, определени на конкретни лица, са елементи от решението на комисия по закона. Освен това, решенията на комисията представляват класифицирана информация и са маркирани с гриф за сигурност на информацията.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини