Поклонение в памет на арх. Петър Петров, днес се навършват 10 години от смъртта му

Днес, 25 февруари се навършват десет години от смъртта на почетния гражданин на Смолян архитект Петър Петров. В негова памет в 13.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметната плоча на връх „Снежанка” в Пампорово, което е проектирано от видния архитект и общественик.

Поклонението се провежда под патронажа на кметовете на Смолян и Чепеларе Николай Мелемов и Славка Чакърова, а „Пампорово” АД ще осигури ползването на четири седалковия лифт от хижа „Студенец” до „Снежанка” и обратно за хората, които ще дойдат да почетат паметта на архитект Петър Петров.

Той загина при нещастен инцидент през февруари 2007 г., падайки от влека към връх „Снежанка”. Освен като общественик и добър скиор , приятелите му го помнят и с неговата непримиримост към презастрояването на курорта.

Организатори на събитието за почитане паметта на арх.Петров са общините Смолян и Чепеларе, Пампорово АД, САБ, Камарата на строителите, ТД „Карлък” –Смолян, Сдружение ски-клуб „Ветеран”, Ски клуб „Родопа” , Регионална туристическа агенция „Родопа” и др.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини