Мерцедес Е класа - огнената иновация

Автомобилната компания Мерцедес не пожела да изчака пролетта и голямото европейско авто изложение в Женева за да представи своя нова Е класа. С целия си блясък тя се появи на салона в Детроит.

Инженерите в Щутгард не са мързелували, защото в новата Е класа са нанесени над 20 технически иновации.
Приета е нова система, но същевременно са подобрени и някои от вече съществуващите, пише "Auto Bild". Обърнато е голямо внимание на сигурността на пътника, но също така и за пешеходеца. В стандартния модел има 9 въздушни възглавници, "при сейф", система за наблюдение на концентрацията на шофьора, а също така и съвсем нов, важна подробност - активен преден капак.
Той действа така, че при сблъсък пружини автоматимно повдигат предната част на капака, така че да се намали риска от нараняване на пешеходеца. Когато става въпрос за комфорт тази кола продължава да носи защитния символ "три звезди". Ацент в скоростта на двигателя е спестяването и екологията. В случаите на "мерцедес" това не означава отричане на мощността.
Четирицилиндровите бензинови двигатели от 1.8 литра са с турбокомпресори, които имат директно впръскване ЕКО и "старт стоп" функция. E 200 CGI има 184 конски сили и средно харчи 6.8 литра, което означава, че е по-мощна от E 250 CGI, със своите 204 конски сили и 7.4 литра разход на гориво.
Останалата част от бензиновите модели са 6 цилиндровия E 350 CGI с 211 конски сили и известния V8 oс 388 конски сили, който е резервиран за модела E 500.
Върхът в офертите на представителите на Мерцедес е E 63 AMG със своите 525 конски сили. Колите с дизел двигатели ползват най-модерната система "комън рейл" (при дизеловите агрегати наподобява електронния инжекцион при бензиновите двигатели бел.ред.) Това са E 220 CDI -204 конски сили и E 259 CDI - 204 конски сили, всички са 4 цилиндрови.
Продажбата на Мерцедес Е класа на европейския пазар започва през март месец, а цената все още не е известна.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини