Четвъртокласници се разделиха със сълзи на очи с любимата си учителка Тоска Капитанова

Изображение 1 от 6

    С мило тържество в Средно училище "Отец Паисий" в Смолян беше отбелязано завършването на четвъртокласниците. Децата бяха подготвили програма, в която показаха своите таланти на певци, музиканти и актьори. Усмихната отстрани ги подкрепяше класната им Тоска Капитанова - така, както е правела винаги през четирите години, в които ги е обучавала. Накрая децата пяха и плакаха за раздялата с любимата учителка.
    Тържеството беше пред родителите, но това беше и моментът, който началникът на РУО на МОН Иван Муцевски избра, за да връчи на Тоска Капитанова най-високото отличие на Министерството на образованието - почетната грамота "Неофит Рилски". "Тоска Капитанова е класен ръководител на един от класовете, който има най-високи резултати в облстта, идваме при вас да й кажем благодаря, да я поздравим и заради тези прекрасни и умни деца", каза Муцевски. Той подчерта, че наградата, с която е удостоена учителката, е наистина най-високата професионална награда на МОН. Предложението е направено, след като комисия в РУО е разгледала общо 17 имена на преподаватели, излъчени от педагогическите съвети на съответните училища. "В държавата ни можем да внесем лекари, миньори, работници, но няма такова място откъдето може да си внесем учители за нашите деца. Затова всички ние трябва високо да ценим това, което те правят, да им бъдем благодарни, защото това е една трудна професия, а заради такива умни и красиви деца си струва да я работиш", подчерта Иван Муцевски.
    Тоска Капитанова благодари за наградата и за това, че дългогодишният й труд е намерил признание. "Мисля, че ще продължа да работя все така, а тези деца го заслужават, че са специлни деца, много трудолюбиви, много отговорни, деца, с които е удоволствие да работиш, деца, които желаят да се развиват", каза развълнуваната Капитанова.

    Величка Петкова
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини