Три детски спектакъла на РДТ ще имат премиери до края на септември

Три спектакъла с обра­зователна цел за малчуга­ните от подготвителните групи в детските градини и за учениците от I до IV клас подготвя за новия творчески сезон 2017/2018 Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян. Постановките трябва да са готови до края на септември, споде­ля директорът на театъра Румен Бечев. Спектаклите са на Панайот Цанев и са със заглавия „Екокарна­вал“, „Весел светофар“ и „Училище любимо“. В тях освен актьорите от РДТ ще участва и публиката - предучилищните групи и ученици от началния етап на обучение. Пред­ставленията са съобразе­ни с възрастта на децата, свързани са с учебните им програми и включват игрови ситуации. Трупата на театъра има благород­ната амбиция да посети със спектаклите всички общини на среднородоп­ската област и така чрез средствата на сценичното изкуство да допринесе за възпитанието и образова­нието на подрастващите.
Началото на новата учебна година съвпа­да с рождената дата на патрона на Родопския драматичен театър – пи­сателя Николай Хайтов. На 15 септември заедно с цветята над училищния праг на детските градини и училищата, смолянчани полагат китка цвете и пред скулптурната ком­позиция на бележития ро­долюбец Николай Хайтов и неговия литературен герой Аго Хасан пред вратите на РДТ, а от 19.00 ч. театърът ще представи спектакъла „Чичовци-2014” - комедия по едноименната повест на Иван Вазов.
Очаквайте и премиерите на „Хък Фин” по „Приключенията на Хъкълбери Фин” на 20 септември, „Зле съшитият Орфей” – на 28 септември и „Палежи и грабежи” по разкази на Николай Хайтов на 26 октомври.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини