MySpace пусна караоке услуга в Япония

Кралят на сайтовете за социални контакти MySpace откри караоке-услуга за Япония, където има множество любители на това развлечение, предаде АФП.

"Ако преди години ми бяхте казали, че ще открием онлайн караоке сайт в Япония, щях да ви кажа, че това е като да продаваш лед на ескимоси", заяви генералният мениджър на дирекцията по караоке на MySpace Нимрод Лев. "Сериозно съм бъркал. Изглежда, че страната на караокето не е била дори близо до това. Срещнахме се с всички водещи компании и те харесаха това, което виждат".

MySpace Karaoke заявява, че е най-голямата в света "създавана от потребители музикална услуга", с повече от 8 милиона посетители от началото си през май миналата година в САЩ и Канада. През октомври, сайтът преработи караоке-канала си, за да позволи на аматьори да постват онлайн видео на самите себе си в цялата си пееща слава.

MySpace е сключил лицензни споразумения, за да спести на потребителите на своя караоке канал проблеми с копирането на песните им. Компанията определя своя онлайн видео рекордер като новаторска технология, която позволява на хората да записват самите себе си, като използват компютри с микрофони, уеб-камери и интернет-връзка. Потребителите са изпратили над милион записи на уебсайта, съобщава MySpace.

Работещите в японските офиси са прекарали месеци, за да настоява услугата към особените нюанси на езика. Около 40% от японците, около 50 милиона души, се занимават с караоке. "Това, което правим, е форма на самоизразяване", заяви Левин, като подчерта, че целта на MySpace е да даде на потребителите повече инструменти, за да изразят самите себе си.



Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини