BMW Серия 7 вече и с 12-цилиндров двигател

Новото BMW Серия 7 вече наложи по-високи стандарти в луксозния сегмент. Луксът и динамиката при шофиране достигат още по-високо ниво при новото BMW 760i и новото BMW 760Li. Двете модификации, които заемат най-високо място в портфолиото на компанията въвеждат нови технологични достижения в луксозния сегмент.

Сърцето на тези изключителни автомобили е двигателят, с който те са оборудвани. 12-цилиндровия V-образен агрегат е съвършено нова разработка на BMW Group и е истинско достижение на технологията. Той с лекота развива мощност от 400 кВт/544 к.с. при 5 000 об/мин. и достига максимален въртящ момент от 750 Нм още при 1 500 об/мин.

Двигателят е с технически характеристики, които постигат най-високи показатели във всички аспекти. Това се отнася, както до 6.0-литровия алуминиев агрегат, оборудван с технологията TwinPower Turbo Technology, въведена за първи път при 12-цилиндров двигател и High Precision Injection, която впръсква горивото директно в горивните камери, така и до настройките на задвижването на двойния VANOS.

В съчетание със също новата осемстепенна автоматична трансмисия, дванайсетцилиндровия агрегат е не само най-усъвършенстваният в класа си, но е и с най-добри динамични показатели, благодарение на способността да превръща привидно неограничената си мощ, без никакво забавяне и с прецизен контрол, в превъзходна динамика.

Благодарение на всички тези технологии новото BMW 760i и BMW 760Li достигат нов по-високи стандарт за динамично поведение и ефективност в автомобил от този клас и с подобна мощност. Ускорението от 0-100 км/ч става само за 4.6* сек., среден разход на гориво в ЕС смесен тестов цикъл е 12.9* л/100 км при новото BMW 760i.

Разходът на гориво при BMW 760i и BMW 760Li е съобразен с по-строгите изисквания на стандарта EU5, като резултатът е повече мощ и динамика, които се постигат със значително намален разход на гориво - приблизително 4.5% по-малко от предходния модел.

С отличните характеристики на силовия агрегат, ненадмината динамика, комфорт и ексклузивен стил новото BMW 760i и BMW 760Li, което е с удължено с 14 см. междуосие, още веднъж затвърждават лидерската позиция на BMW Group в луксозния сегмент.

И двете модификации се предлагат оборудвани стандартно с функцията Динамичен контрол на амортисьорите (Dynamic Driving Control), при която амортисьорите, динамиката на превключване на предавките, както и педалът за газта и програмата за управление се настройват от бутон, разположен на централната конзола, а също и със Sevotronic и BMW Dynamic Drive anti-roll stability system.

Наличните системи за подпомагане на водача включват: Предупреждение за напускане и/или смяна на платното, вкл. индикатор за ограничаване на скоростта, Активен круиз контрол със Стоп & Старт функция, Head-Up Дисплей, Асистент за дълги светлини, BMW Нощно виждане с възможност за идентифициране на пешеходци, Side View - за странично виждане, камера за обратно виждане-за заден ход.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини