Mercedes Benz S-Class - с подготвен фейслифт

Настоящото поколение на Mercedes Benz S-Class и съответните AMG варианти се предлагат на пазара от средата на десетилетието. Следователно вече е средата на жизнения цикъл на модела и идва време за фейслифт. Така малко по-късно лимузината ще получи минимални подобрения, така че да не изостава от наскоро представения BMW 7-Series и следващото поколение Audi A8, което ще бъде показано през 2010 година. Всъщност няколко прототипа вече бяха забелязани из Германия и САЩ, като съдейки по тях, промените изглеждат да се изразяват в нови брони, нови странични огледала и променени предни светлини.

Из интернет обаче се появиха и сканирани материали от брошура на новия фейслифт, разкриващи дизайнерските и технологични нововъдения. Нещо повече – налице са вече и официални снимки. Новите предни светлини, които се виждат на снимките, ще бъдат сред новостите. Тънката линия с LED диоди предоставя на предницата малко по-модерна визия, без да се развалят основните контури на предната престилка. Затова и няма значителни промени по предната решетка и въздухозаборниците.

Някои и от новите екстри бяха показани наскоро по време на събитие в Лайпциг, включително и нова асистираща система за водача, нова сетивна система, базирана на технологията на камерите и радарите, интелигентен софтуер за позицията на колата сред околните обекти, както и зони, които се сгъват по електронен път ( при удар).

Що се отнася до новата двигателна гама на модела, повечето агрегати вероятно ще останат същите. Ще има обаче и няколко нови модела, включително и S400 Bluehybrid. Именно за Bluehybrid модела се говори, че ще връща комбиниран разход на гориво от 7.9 л/100 км. Иначе останалата част от гамата включва S550 с мощност от 382 к.с., S550 4MATIC (със задвижване на четирите колела), както и S600 с мощност от 518 к.с. и флагмана S65 AMG с 604 кончета.



Иначе както стана вече дума за екстериора, има някои минимални промени по предницата, които да я запазят свежа. Радиаторната решетка не е особено променена, но притежава малко по-стреловидна форма. Също така има и нова предна броня с приятни контури, докато отзад ауспусите са интегрирани в задната броня.

Интересното е как Mercedes са инсталирали нова система за осветяване на интериора, която пресъздава различни видове вътрешно осветление – в зависимост от желанията на водача. За 2010 година това ще включва слънчева, неутрална и по-студена светлина.

Новият модел се очаква да пристигне в шоурумите през август.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини