Нова дървена инсталация с шестметрова лъжица е монтирана в центъра на Могилица

    След повече от половин година работа по изработка на постамента от огромен разклонен дънер, както и на самата дървена лъжица, Могилица отново има емблема в центъра на смолянското село. Новата дървена лъжица беше поставена и монтирана на 5 април тази година и вече завърши цялостния изглед на битовата пластика. Лъжицата е изработена от местните майстори Милко Кисьов и Славчо Керимов, дължината ѝ е 5,74 метра, а вместимостта ѝ е 123 литра. Кметът Милко Кисьов изказва благодарност на всички, взели участие в изработването на пластиката.

    Старата дървена лъжица, изработена от покойния вече местен майстор на бурета и традиционни дървени съдове за бита Минчо Минчев, беше сменена заради амортизация от времето и атмосферните условия. Преди десетина години обаче, когато я вдинаха в центъра на селото, тя беше не само атракция, но и кандидат за „Гинес“ с петметровите си размери.

    Огромната бъклица, изработена от Минчев за първата дървена композиция, почистена и освежена, е монтирана в битовата инсталация в центъра на селото, за да радва очите както на местните хора, така и стотиците туристи по поречието на река Арда.

    СмолянБГвестинет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини