Всеки уикенд шефът на Парламента „бяга“ в родния град, за да „зарежда батерията“

Изображение 1 от 3

    Председателят на НС Цвета Караянчева беше гост в Златоград на празника на родопското чеверме, и както повечето официални гости - облечена в народна носия от Кирково.

    „Всяка събота и неделя се прибирам в Кърджали, за да мога да се заредя със сила от Родопите“, каза Караянчева в Златоград и призна, че това й помага за работата в парламента.

    „Трябва да бъдем единни - така, както пише на сградата на Събранието: „Съединението прави силата“. Това е и девизът на нашето председателство. Нека бъдем разумни!“. С този призив първата дама в законодателната власт призова колегите си за консенсус и разум в парламента, и припомни, че от политиците зависи бъдещето на държавата.

    „Пазете в сърцето си тази красота, усещайте я със сърцето и душата си! Предавайте я на следващите поколения, защото само тук и само сега, може да се усети духът на родопчанина, може да се усети онази любов, онази сила и трудолюбие, характерни за тези хора. Ние сме с големи сърца, с богата душевност и затова обичаме толкова много родния край“, каза още Караянчева и призова всички присъстващи да запазят и предават на поколенията багрите на българската носия.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини