Орангутан обезвреди алармата и избяга, но се върна

Орангутан обезвреди сигнализацията в зоопарака на Аделаида в Австралия и опита да избяга, но премисли и се върна, предаде Лента.ру.

27-годишната Карта използвала клон, за да създаде късо съединение, след което преминала през първата ограда и се канела да премине през втората. След като повисяла на стената известно време, маймуната решила да се върне в клетката си.

Очевидците предупредили персонала, и се наложила евакуация на всички посетители. Общо Карта прекарала на свобода не повече от половин час. Администрацията на зоопарка предложи на посетителите да им възстанови стойността на билетите, но малцина са си поискали парите.

Според управителя на зоопарка, бегълката вероятно е решила, че е отишла на място, където не трябва да бъде. "И друг път сме имали проблеми с нея, когато се е опитвала да надхитри гледачите. Това е много изобретателно животно", заяви Питър Уайтхед. Според уточненията на сайта на зоопарка, Карта е най-немирният орангутан, държан някога в заведението. Тя обича всякаква храна, особено тази, която отнема от останалите.






Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини