Смолян почита 146 години от гибелта на Васил Левски

Изображение 1 от 2

    Днес е денят за поклон пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски. С митинг- заря, военни почести, факелно шествие и редица прояви в Смолян ще се отбележат 146 години от гибелта на Васил Левски. .

    На 18 февруари 18.00 ч от читалище „Балкански просветител” в Райково ще тръгне факелно шествие, което ще ще продължи до двора на ППМГ чийто патрон е Левсдки. Там от 18,30 часа ще се проведе митинг и с военни почести ще бъдат поднесени венци пред паметника на Апостола, след което честването ще продължи със заря с участието на 101 –ви Алпийски полк, Общинският духов оркестър и ученически блок от ППМГ.

    На 19 февруари от 10,30 часа в Спортната зала ще се проведе и традиционното състезание „Лъвски скок”За поредна година, Смолян ще бъде домакин и на регионално ученическо състезание „Лъвски скок” в дисциплините „Щафета с препятствия“ и „Совалково бягане“ . Регионалното състезание се провежда за патронния празник на: ППМГ „Васил Левски” – Смолян, както и още осем учебни заведения в област Смолян, чийто патрон е Дякона.

     Възпитаниците на тези училища и ученическо общежитие в Смолян, ще вземат участие в надпреварите. Класирането е индивидуално и отборно, а училището събрало най-много точки, от двете дисциплини във възрастовите групи, печели купата „Лъвски скок”. Организатори на честванията са община Смолян, ППМГ „Васил Левски”, РУО –Смолян и Общински комитет „Васил Левски”.

    Да почетем паметта на Апостола на свободата и да се преклоним пред неговото свято дело!

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини