По-рано въвеждат лятното разписание на автобусите в Смолян, ще минават през 9 минути

От първи април автобусите от градския транспорт ще се движат по лятното разписание, съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.

На 6 март 2019г беше подписано споразумение между кмета Николай Мелемов и превозвачите от градската транспортна схема. В него е упоменато, че за периода от 1 април  до 30 юни т.г. маршрутните разписания на основните градски линии №1,2 и 3 ще бъдат изпълнявани на интервал от 9 минути, както е предвидено в лятното разписание. Споразумението е валидно до 30 юни, защото след тази дата превозвачите по принцип започват да се движат по лятното разписание до септември. По зимното разписание автобусите се движат през 7 минути.   

Основната причина за тази мярка е  намаление на пътникопотока с над 50 на сто в сравнение с последните 15 години. Споразумението беше подписано от изпълнителния директор на „Рожен експрес” Николай Бояджиев и управителите на „Орфей експрес” и Консорциум „Мегатранс” съответно Александър Станчев и Маргарита Кирилова.

След 20 март картите за градския транспорт  ще се продават в сградата на Автогарата в Смолян, в стая №2, входът от към страната на аптеката.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини