Полиция и прокуратура разследва кметове на Смолянска област

На брифинг днес ОДМВР-Смолян изнесе основните акценти от отчета за дейността на структурата през 2018г. Гости на подробния отчет на службите в областната дирекция, направен по-рано днес са гл. комисар Ивайло Спиридонов – директор на ГД“ БОП“ и ст. комисар Светослав Манолов – зам. директор на ГД“ Гранична полиция“, както и ръководители на местни структури МВР, изпълнителната и съдебната власт.

Пред журналисти шефът на ОД МВР комисар Николай Димов отчете спад на престъпленията срещу собствеността от 21.2%, както и намаляване на броя на разкритите престъпления свързани с наркотични вещества. За сметка на това пък от местната полиция се похвалиха с пет образувани досъдебни производства за разпространение на наркотици от началото на годината и повече задържани наркотици като количество.

На въпрос на СмолянБГвести дали има образувани досъдебни производства срещу кметове от Смолянска област, комисар Димов потвърди, че има разследвани управници, но заяви, че прокуратурата трябва да даде информация. Окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов потвърди, че държавното обвинение работи по подобни проверки, но уточни, че ще подробности ще бъдат изнесени по-късно днес.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини