Тази талантлива 9-годишна художничка от Шумен ще ви смае (видео)

Момиче на 9 години подреди първата си изложба. Жарина Савова от Шумен е научила сама английски, прописала първо на латиница и с много приятели от цял свят Жарина разгръща своите емоции в цветове. Изложбата се провежда на рождения ѝ ден. На нея тя показва 60 платна – графика, аниме и акварел.

„Преди рисувах с не много цветове, но сега предпочитам да рисувам с повече цветове, защото дават емоция в самата картина”, казва Жарина. Тя се зарежда с емоции и впечатления от всичко, което я заобикаля. Често и от детските филмчета и интернет. Измисля свои герои и веднага създава историята им на белия лист.

„Аз просто давам идеята да дойде при мен, вместо да се пъна цял ден да я измисля. По-активна съм през нощта”, споделя младата художничка.

Интересът ѝ към изкуството започва когато е на 3 години. „В момента, в който проходи и можеше да държи химикал или молив, тя започна да рисува. Това, което направихме е да я оставим свободно да го прави”, разказва майка ѝ Милена Милева.

За да подобри своя стил, родителите на Жарина я записали в школа, където да развива своите умения. Докато вкъщи рисува основно графични рисунки с маркери, по време на занятията се упражнява с акварел и маслени бои.

„По-актуалното е да виждаш детето ти как се развива и да намериш в себе си правилен подход да го стимулираш”, каза  бащата на Жарина Сава Савов.

Жарина прекарва доста време пред компютър. Така успяла да научи сама английски, както говоримо, така и писмено. Обича да си говори с приятели от цял свят. В своите картини, освен образи, вплита и текст с мисъл за бъдещето си на художник. Талантът ѝ вече е оценен – така още преди да се открие изложбата, 7 от картините ѝ вече са продадени.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини