120 ученици от страната пристигат за Олимпиада по биология в Смолян

Регионалното управление на образованието– Смолян ще организира провеждането на олимпиадата по Биология и здравно образование, която ще се проведе на 30 и 31 март. Домакини на мероприятието са още Община Смолян и Профилирана природо-математическа 
гимназия „Васил Левски“ – Смолян. По предварителни заявки, участие в олимпиадата ще вземат 120 ученици от цялата страна от 7 до 12 клас, които ще бъдат разпределени в две възрастови групи.

Официалното откриване ще бъде на 29 март от 18:00 часа в зала №1, на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ с програма от ученици, участници в извънкласни форми в Център 
за подкрепа за личностно развитие -Обединен детски комплекс - Смолян и от ППМГ „Васил Левски“, след което ще има техническа конференция с ръководителите на учениците.
Олимпиадата ще се проведе в два кръга-теоретичен и практически. 
Теоретичният кръг е на 30 март в ППМГ „Васил Левски“ – Смолян и включва четири часова работа върху голям брой задачи, изготвени от членовете на Националната комисия. Практическият кръг на 31 март ще даде възможност да се оценят способностите на участниците за експериментална работа в четири лаборатории „Ботаника“, „Зоология“, „Клетъчна биология“ и „Биохимия и генетика“. За целта ще се използват напълно обновените кабинети и зали в ППМГ „Васил Левски“. Сумарните оценки от двата кръга ще оформят крайното класиране в двете възрастови групи. Знанията и уменията на учениците ще бъдат оценявани от Национална комисия, включваща 13 члена, 11 от които са доценти и главни асистенти в Биологически факултет и Медицински факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, както и двама учители по биология в ППМГ „Васил Левски“.
Заелите първо, втори и трето място в двете възрастови групи ще получат медали. Първите десет ученици от втора възрастова група ще бъдат включени в проекто-олимпийския отбор по биология на България и обучавани за участие в Международната олимпиада по биология, която ще се проведе в град Сегед , Унгария.

Със съдействие на Община Смолян е осигурена културна програма за участниците и ръководителите им - посещение в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ и в Планетариум – Смолян, както и представяне на спектакъл в залата на Родопския драматичен театър. Гидове на участниците ще бъдат ученици от Природоматематическата гимназия, които ще покажат на връстницитите си от страната забележителности на областния град.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини