Комисията по транспорт върна на Община Рудозем предложение за промяна в маршрутно разписание на автобусна линия София – Рудозем

Комисията по транспорт заседава днес за обсъждане на предложения за промени в маршрутните разписания на съществуващите линии от областната и републиканската транспортни схеми.

Експерти обсъдиха постъпило предложение на община Рудозем за промяна в маршрутно разписание №21101 на автобусна линия София – Рудозем. Транспортната комисия разгледа и дискутира предложението, съгласно изискванията от Наредба за реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси.

След представяне и разискване на становищата на всички участници в заседанието, бяха установени допуснати технически неточности в предложението, които не гарантират безопасността на пътниците и засягат принципите на лоялна конкуренция, което би довело до конфликтни ситуации между превозвачите. На базата на тези аргументи, Комисията единодушно реши предложението да се върне за преразглеждане от община Рудозем.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини