За пръв път: Блок от 83-ма военни от Смолян ще участват в парада за Деня на храбростта 6 май

В последния ден от април 2019г военнослужещите от 101-ви Алпийски полк в Смолян честваха тържествено празника на Българската армия със водосвет за здраве и благоденствие, тържествено събрание във Военния клуб, премиера на филма, посветен на мисиите и постиженията им "Орисани да покоряват върхове".

За добра служба и високи професионални успехи бяха наградени служещи в полка, командирът на 101-ви Алпийски полк – полк. Димитър Кацаров обяви, че за пръв път в историята на полка, блок от 83 –ма военни от 101-ви Алпийски полк в Смолян ще участва във Военния парад за Деня на храбростта и празник на Българската армия. Полк. Кацаров отбеляза, че нашето формирование е елитно и единствено в Сухопътните войски с уникалния си състав, като са изпълнени всички задачи по трите мисии, в които военните участват.

През изминалата 2018-та година в редовете на полка са постъпили 92-ма военнослужещи, а през май т.г. ще бъдат назначени още 17 души. За 10 години Военното формирование има 13 реални операции свързани с най-различни бедствени ситуации. Полкът от смолянски алпийци продължава да е търсен партньор за международни учения и спортни прояви, продължава да участва и в мироопазващи мисии, печели спортни отличия и е в първите места от международни състезания. Полк. Кацаров благодари на местната власт и държавните институции за доброто взаимодействие.

На тържеството присъстваха заместник-областният управител Владимир Гърбелов, директори от службите за сигурност, директори и представители на институции и др. Поздравителни адреси бяха изпратени от областния управител Недялко Славов и кмета на община Смолян Николай Мелемов.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини