Полиция и пивовари борят със спорт престъпност и употреба на алкохол сред децата

На 29 май от 14 часа спортната зала „Величко Чолаков“  в Смолян ще събере над 70 ученици от петите класове на всички училища в областния град за спортно състезание.

Надпреварата „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“ е част от Плана за действие по Националната стратегия за младежта (2010-2020), а кампанията е насочена към превенция на правонарушения, извършени от младежи, като целта е повишаване на ролята на младите хора в превенцията на престъпността.

Дейностите са заложени в изпълнение на сключено споразумение между Главна дирекция „Национална полиция“ и Съюза на пивоварите в Р България за сътрудничество и взаимодействие в превантивната кампания срещу употребата на алкохол сред подрастващите.

Съвместната работа се състои в реализиране на спортни дейности, организатори на проявата са Главна дирекция „Национална полиция“, Областна дирекция на МВР – Смолян, Регионално управление на образованието - Смолян. От Съюза на пивоварите в България са подсигурени много награди и изненади за всички участници. Участниците и гостите на състезанията ще имат възможност да наблюдават демонстрации на служители на МВР по различни направления на дейност, в това число пожарна безопасност, защита на населението, задържане на нарушител и други. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини