Microsoft официално представи своята нова търсачка Bing

Половин година след първите слухове, че Microsoft планира да пусне нова търсеща услуга, компанията официално представи проекта Bing, преди известен с кодовото название Kumo. Самата Microsoft нарича услугата си Decision Engine и я позиционира не като търсачка, а като помощник за вземане на решения. В същото време, тази игра на думи означава, че Bing ще следва по петите друг амбициозен проект – Hunch, който именно е предназначен за помощ при вземане на сложни решения чрез изучаване на индивидуалността на потребителя. Както и да е, но новата услуга на Microsoft е търсачка, макар и доста функционална.

Както и в случая с Wolfram Alfa, след въвеждане на въпрос в Bing, услугата дава отговор, използвайки огромната база данни, наречена Интернет. Например, ако потребителят търси информация за някакъв нов телефон, в обикновената търсачка той ще получи препратки към сайтове с неговото споменаване, а Bing ще намери пълни данни за него, включително обзори, отзиви, цени и т.н., при това в удобна форма. Звучи прекалено добре, за да е истина, но опитът с Wolfram Alfa показва, че за съвременните технологии нищо невъзможно няма.
Що се касае до интерфейса и издаването на резултатите, в това отношение Bing се базира на опита на Live Search, с някои удачни нововъведения. В частност, трябва да отбележим появата на лява странична колона при въвеждане на въпрос, в която се разполагат категориите, подобните ключови думи и тяхната история. Всичко това би трябвало да помогне на потребителя да посочи на търсачката какво именно иска да намери.
Както съобщават от Microsoft, стартът на Bing ще става постепенно, а пълноценно услугата ще започне да функционира от 3 юни.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини