Полицията "изведе" бус с плакати на голяма партия пред секция в Смолян

Четири жалби и три сигнала са били подадени в ОИК Смолян до 14 часа на 27 октомври.

Две от тях са на голяма партия, а в тях са изложени оплаквания от секретари в секционни избирателни комисии с. Търън и с. Кутела, че не са били уведомени за получаването на изборните книжа и материали на 26.10.2019 г. След проверка жалбата е останвена без уважение, тъй като не са били открити нарушения.

В друга от жалбите, подадена от местна коялиция, участваща в изборите се твърди, че в няколко секции в град Смолян са извършени нарушения по време на изборния процес. След проверка от ОИК са дадени указания да се спазва реда в избирателните секции.

Застъпник на друга голяма партия, издигнала кандидат за кмет посочва, че химикалът в кабинката зацапва при попълване, след проверката ОИК излезе с решение, че няма нарушение.

След проведен телефонен разговор от страна на ОИК – Смолян с председателя на секция, става ясно, че в една от жалбите, също попадена в ОИК Смолян днес, се потвърди, че пред секция в града има паркиран автомобил с агитационни материали на голяма партия, която има издигнат кандидат за кмет и листа за общински съвет. Проверката показа, че действително пред секцията е имало паркиран автомобил /бус/ облепен с агитационни материали на партията, като към момента същият не е могъл да запали и след своевременната намеса на органите на МВР – Смолян, той е бил преместен и не се намира на територията на избирателната секция.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини