Кметът на Градина: Спечелих изборите с позитивна кампания

Йордан Стоев е новият кмет на село Градина. Той е семеен. Има дъщеря, която е архитект във Франция. Със съпругата си са отгледали и едно изоставено момче, което притежава музикална дарба и свири в националната филхармония на Бразилия. Йордан Стоев се завръща в родното си село с ясната цел да го направи едно по-добро място за живеене.


Защо спечелихте изборите за кмет?

Й. Ст.:  Направихме една много позитивна кампания. Без обиди и безпринципни съглашения. Градина е едно от селата с висока избирателна активност. Спечелих със 119 гласа повече от опонента ми, който е мой кумец. Аз съм безпартиен и бях тръгнал да се явявам като независим кандидат. БСП ме подкрепиха, за което им благодаря. Но аз предупредих, че те може да работят по партийна линия, но аз ще „разтворя ветрилото“ и искам да привлека повече и различни хора.

Малко се изостри напрежението след първия тур, когато всичките ми опоненти се обединиха срещу мен.

Мисля, че на първи тур бях подценен от тях, защото дълги години не съм живял в Градина. Но баща ми е бивш кмет, спонсорирал съм безвъзмездно футболния отбор. Може би хората оцениха и това. Кампанията ми беше „от врата на врата“.

Какво им обещахте?

Й. Ст.:  На хората им тежеше това, че нямаха контакт с кмета. Всички осъзнават, че няма средства, че е тежко положението в страната, но всеки иска да чуе една добра дума от кмета.

Това означава ли, че ще имате приемен ден?

Й. Ст.:  Не, няма да имам приемен ден. Всеки ден мога да се видя с хората. Местя кабинета си 2 етажа надолу и ще е на първия етаж, за да е достъпен за всеки. Срещу моята врата се раздават пенсиите, така че ще имам възможност да се виждам с възрастните редовно и да си говорим какво-що.

Тържествено встъпихте в длъжност…

Й. Ст.:  Да – бяха поканени всички бивши кметове, моите опоненти. Жалко, че Бальо Балев не дойде. Аз очаквам да си подадем ръка и всички да работим заедно.

С какво се захванахте след избора Ви?

Й. Ст.:  Прави се площадът. Проектът има разрешение от март, плочките са платени през април, а разкопаха площада в деня преди изборите. Приложиха технология, която аз като строителен предприемач не одобрих и се намесих да променя нещата.

Много голям проблем имам с читалището – мръсно, изоставено, пълна безстопанственост. Сцената се руши, залата е в отвратително състояние. Има 4 човека в Градина, които трябва да полагат общественополезен труд и от утре ще започнат почистване. Днес искам да се видя с настоятелството и да решим какво да правим. Баща ми е бил 30 години председател на читалището и ме боли за състоянието му.

Осветлението на улиците ще е една от първите ми грижи. Подменяме крушките с лед осветление, което предполагаме, че за 6 месеца ще изплати инвестицията чрез спестената електроенергия.

Надявам се да се регулира извозването на боклука и това да става редовно. Имам уверението на общинската служба, че всичко ще бъде както трябва. Имам идея и търся възможност да вземем контейнерите за отпадъци на община Бургас, тъй като там ги подменят със подземни.

Какво ще си пожелаете в работата с община Първомай?

Й. Ст.:  Главният проблем на Градина е, че вече няма статут на най-голямото село в общината.

Оказа се още, че общината ще тръгне с големи задължения, над 3 милиона лева и ще е все по-трудно. Затова ще търсим програми, които няма да се финансират от нея и ще гледаме да „прегризем въжето“. Намерил съм хора, които да прегледат проекта за обратните води. Сега е 20 млн. , но аз знам, че няма кой да ни разпише такава сума.  

Снегопочистването и програмата за зимната подготовка на селото – години наред не е имало такава и тя също е моя грижа.

Имаме идеен проект за нов гробищен парк в Градина, който е подарен от племенницата ми.

Каква искате да видите Градина в края на мандата си?

Й. Ст.:  Сега прилича на къпина, искам да я видя като градина…

Теодора Кирякова
 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (23)

  • 1
    Пи
    Питане
    5 -7
    11:05, 13 ное 2019
    Какво означава "...прилича на КАПИНА" това поредната груба правописна грешка ли е или дума, чието значение не зная поради ниска обща култура?
  • 2
    11
    1122
    12 -5
    11:15, 13 ное 2019
    Добре,че беше Стойчо Шапатов,който е много добър политик и я разбира много добре тая политика както и бизнеса,за да му каже как да води кампанията си и също така много му помогна да го направи кмет.Вярваме на думите на новоизбрания кмет защото е деен човек и трябва да се случат нещата в това хубаво село.
    • За
      Запознат
      8 -1
      11:22, 13 ное 2019
      Мога да кажа,че голяма заслуга за да стане господина кмет на село Градина имат две дами от същото село,,които също му изнесоха кампанията,но екипността е основното средство за печелене на борбата.
  • 3
    Ис
    истина ли е...
    13 0
    11:44, 13 ное 2019
    Той говори за 3 милиона задължения на общината.Това дали е вярно?
    • 12
      123
      10 0
      11:52, 13 ное 2019
      Само като се направи пълна финансова ревизия на Общината от независими източници може да се кажат задълженията.Всички други приказки са спекулация.Но дали ще има смелост новия кмет на Общината да оповести в кои ресори са задълженията,коко са и кои са длъжниците.Едва ли.
  • 4
    Пи
    ПИТАГОР
    6 -13
    11:49, 13 ное 2019
    Ей то кметь ие истински кметь ва. Сичку казану ут... Виж коментара
    • За
      закото
      14 -1
      12:11, 13 ное 2019
      Коментарите на Питагор са като тиоремите му преди изборите.
  • 5
    Пи
    питагор
    8 -9
    12:26, 13 ное 2019
    тиуремите ми са вярни ама ве офця ришихте грешну задачата ну като цялу ришението не е по различну ут унува което ви бях казал. Ся 4 гудини жъ берете плудовете на тва грешну ришение. А първите плодове жъ ги видите най много до седмица това ще са зам кметувете тугава жъ разбиртете кво ви чака къту ни слушате теоремите и съ прайте на математици.
  • 6
    Ар
    Архимед
    19 0
    12:27, 13 ное 2019
    Може ли подобно интервю със общинския кмет?
    Защо се започва с градинския?
  • 7
    9
    9
    19 0
    12:49, 13 ное 2019
    Изгради се един грешен ореол на Б.Балев като успешен кмет на с.Градина. Дотолкова се беше срастнал с папазщината в общината ,че и сега неиска да се откаже от нея–него, и се натиска за място като общински съветник, което отдавна незаслужавал
    • Юр
      Юрчи
      11 -1
      13:20, 13 ное 2019
      И любеновския страда от същата болест. Ни жив ни умрял. Голяма признателност голямо чудо.
    • За
      Запознат
      2 -9
      14:07, 13 ное 2019
      Не бъдете неблагодарни, колкото е можело, толкова... Виж коментара
  • 8
    До
    До Архимед
    10 -3
    15:22, 13 ное 2019
    Нарочно Архимеде.Да ви каже за трите милиона.За да не искате да ви напраят живота по добър.А ако все пак поискате екстри в живота си,или онова което ви обещаха,ще ви отговорят ,че няма пари.Не, че не искат, или не могат. Просто други са виновни за положението.За да може догодина пак да ви излъжат, и отново да гласувате за тях.Ся сети ли са зако е с него интервюто.
    • До
      До- До-Де...
      8 -10
      16:31, 13 ное 2019
      Ха такаааа.Унаследяваш 3,8 милиона дефицит и трябва да си благодарен ,че ще имаш привилегията да изплащаш харчовете на едно безгрижно управление.
    • До
      До До До Де
      10 -5
      21:43, 13 ное 2019
      Една лъжа повторена сто пъти става истина. Вие откъде знаете тази цифра за която пишете непрекъснато?Къде новият кмет я е съобщил? Въпроси на които би трябвало да дадете отговор.
  • 9
    34
    345
    12 -1
    16:22, 13 ное 2019
    Липсите в хазната са 3,5 милиона. Скоро ще се докаже.Само следете.
  • 10
    Му
    Муравей
    8 -5
    18:18, 13 ное 2019
    Липси, или не разплатени задължения! Струва ми се че на някои не им е ясно ! Важно е да се плюе и има просташко скърцане на зъби! Че и независим одит....! Сметната палата ще ви излъже ли?
  • 11
    Ме
    Менда
    8 -3
    19:00, 13 ное 2019
    Оставете простолюдието да изживее своето величие! Да изтрезнее и да разбере, че света не започва от него!
    • Тр
      трезвен
      6 0
      20:05, 13 ное 2019
      Менде ,ами то досега и едни други хора смятаха , че светът започва с тях и изживяваха своето величие и то как .!!!Ама на всичко му идва края.Абе, стана интересно .
  • 12
    Ре
    ренер
    4 -1
    00:53, 14 ное 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 13
    Ча
    Чана Вана
    7 0
    08:13, 14 ное 2019
    Щом са духнали Чинката, значи се върви в правилна посока
  • 14
    Пе
    Педагог
    3 0
    14:43, 14 ное 2019
    Днес Чинката си беше на работа.
  • 15
    Ре
    ренер
    1 0
    00:09, 15 ное 2019
    нищо нецензурно само истината
Последни новини