Петя Михалевска за поредна година организира коледен празник с подаръци за 93 деца в Смолян

Изображение 1 от 4

    93 деца от Смолян получиха коледни подаръци от Петя Михалевска, дъщеря на покойния депутат Димчо Михалевски. „За шеста година съм с тези деца от Съюза на инвалидите в Смолян и съм радостна, че  сме заедно. Те са весели, родителите им доволни. Нека през Новата година да сме всички  по-добре!", каза младата благодетелка.

    На празничен обяд, осигурен за тях и родителите им, те получиха  подаръците, за които са мечтали – арт комплекти за рисуване, спортни ранички, коли с дистанционно управление, Лего, музикални  или забавни игри, сребърни гривни, историческа енциклопедия за царе, конструктори, различни кукли и др. играчки, роклички, блузки, маратонки.

    За да осъществи празника за децата, Петя Михалевска е подпомогната  от евродепутати от левицата. Подкрепят я всяка година  майка й Светла Михалевска и братчето Димитър, съмишленици на баща й в Смолян. Михалевска допълни, че с всяка следваща година празникът за децата от Съюза на инвалидите в Смолян става все по-богат, защото се приобщават все повече дарители.

    Почерпки в пакети малките членове на Съюза получиха  от кмета на Смолян Николай Мелемов, Албен Чавдаров, Превантивно-информационния център по наркотични вещества – Смолян, Стефка Милева,  Тодор Аръчков, Илиян Маджиров, Венко Славчев, служители  на ВИК – Пловдив. А Димитър Джамбазов от Пловдив, освен че дари пакети  на децата, той предостави и 40 пакета за пациентите в отделението за хемодиализа в Смолянската болница.

    Празникът по традиция бе открит със сладки пити, бонбони и книжки с български народни приказки с поуки от техни приятели връстници – деца от неделното училище към храм „Св. Николай Чудотворец“. За веселото настроение и тази година се погрижиха водещата Веселина Бабаджанкова, дъщеря й Мария, която рисуваше детските личица като любими герои.

    Освен дисководещият Миро, в музикалната програма се включи и малкият гайдар Димитър Дърмонев, чието първи изпълнения бяха специално за дарителката Петя Михалевска, а следващите за всички, които допринесоха този детски празник за стане незабравим за дълго време. Председателката на съюзната организация на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева и регионалният  координатор Петя Николова благодариха на всички за прекрасната инициатива, която се реализира за поредна година.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини