ДАНС и МВР проверяват ВиК инфраструктурата в Смолян и областта

В ход е съвместна проверка на икономическа полиция и ДАНС във ВиК Смолян, научи Смоля БГвести. Шефът на ОДМВР Смолян ст.комисар Николай Димов потвърди за проверката, която е започнала още миналата седмица.  "След като приключи проверката ще бъде изготвен доклад  до Главна дирекция.", каза ст. комисар Димов и допълни, че е възможно контролните дейности да приключат до до края на седмицата. 

"Предмет на проверката е цялата ВиК инфраструктура на територията на област Смолян. От къде се доставя водоснабдява, какво е състоянието на водоизточниците, колко вода има във водоемите. Паралелно с това се проверява икономическото и финансовото състояние, както и документацията за това как се управлява дружеството ВиК в Смолян.", уточни управителят му инж. Мариян Николов.

"Не ме притеснява проверката на икономическа полиция, бих се притеснил, ако нямаше достатъчно вода в язовирите.", коментира инж. Николов. Единственият язовир за питейни нужди на територията на областта е яз."Пловдивци", който днес ще бъде огледан и инспектиран на място, два месеца след официалното му превдаване в експлоатация.

"Днес на място на самия обект ще се проверява, язовирът е предаден за експлоятация преди два месеца и освен документацията, която предоставихме на икономическа полиция и ДАНС, ще има оглед на място. Проверката е във връзка с проблемите с водата в някои райони на страната, където има съмнение, че от язовирите се е подавала вода за промишлени нужди. В нашата област ние нямаме такова водоподаване.", заключи инж. Николов. По думите му обемът на яз. "Пловдивци" е малко над 2.4 млн.куб.метра, поддържа се 2-3 метра под преливника и към момента, съоръжението е пълно на 80% от водния капацитет.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини