Дезинфекцират банкомати, затварят кафе машините, ако не са обработени по правилата

Регионална здравна инспекция Смолян издаде Заповед, с която се въвеждат следните противоепидемични мерки в обекти с обществено предназначение на територията на Област Смолян, за срока на действие на извънредното положение:
Ръководителите на банкови клонове да организират стриктно спазване на мерките за дезинфекция на обслужваните банкомати, като се въведе ред за дезинфекцията им.
Автоматите, предлагащи кафе, топли и студени напитки и други стоки, могат да работят при условие, че се прилагат стриктно всички необходими мерки за дезинфекцията им и противоепидемични мерки.

Собствениците на обекти, на територията на които са разположени терминали за самотаксуване за купуване на електронни винетки, автомати за продажба на жетони и други автомати за самотаксуване, да предприемат необходимите мерки за дезинфекцията им.

Не тези места трябва да се поставят табели, указващи спазване на дистанция между гражданите, както и между служителите на обекта, на разстояние минимум 1.5 – 2.0 метра, а за дезинфекция на повърхности да се предпочитат препарати, които не изискват последваща обработка (напр. Отмиване).

Заповедта на РЗИ предвижда още, водачите на моторни превозни средства за обществен и таксиметров превоз на пътници при работа да използват лични предпазни средства – маски.
При осъществяване на дейността си всички търговски обекти, лечебни и здравни заведения, бизнес оператори, предлагащи храни и работодатели, следва да прилагат противоепидемичните мерки, указани от Министъра на здравеопазването, достъпни на интернет страницата на РЗИ Смолян на адрес: http://www.rzi-smolyan.com/.

СмолянБГвести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    АВ
    А в Хасково кога
    0 0
    13:30, 31 мар 2020
    Банкоматите на Първа Инвестиционна Банка не са чистени от месец най-вероятно.Толкова ли е трудно да се направи?
Последни новини