Откраднатите край Чепеларе коне били продадени на месокомбинат

    Откраднатите от района на чепеларското село Павелско шест коня са били продадени на месокомбинат „Къртев“ в Пловдив, но в последствие върнати на собственика им Конна база „Аспарух“ в родопския град.

    Както по-рано СмолянБГвести съобщи, животните са изчезнали между 25 и 26 април от местността Чернаки край Павелско. Били пуснати на свободна паша, но стопаните не ги открили и подали сигнал в полицията.
    „Благодарение на г-н Христо Къртев, който се е усъмнил в произхода на кончетата, конна езда Аспарух и бързата намеса на полицията в град Чепеларе, собственикът на конете си ги получи. Извършителите бяха заловени още на втория час от разследването и арестувани.“, съобщи един от стопаните на базата Георги Юруков в социалната мрежа и благодари на полицията за светкавичното разследване.
    „Благодаря на служителя от РПУ гр. Чепеларе г-н Паракосов, който извън работно време,в неделя вечер, прие проблема присърце и организира светкавично разследване!“, допълни Юруков в поста си за спасените ездитни коне, които думите му са на стойност около 15 хил.лева.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини