Проверяват полицаи за побой над младежи, нарушили обществения ред

  Проверка на полицията ще изясни дали има дисциплинарно нарушение и превишаване на правомощия на служителите на РУП Смолян по случая с 6- ма младежи, които са нарушили обществения ред. Единият от тях е бил пребит от полицаите, твърди бащата на участник в екшъна на 3 май вечерта. Стоян Иванов, общински съветник в Смолян обяви в социалната мрежа, че синът му е бил пребит без да е направил нищо, като публикува видео клип и снимки от синини по крайниците и тялото на момчето, твърдейки, че момчетата от компанията се държали възпитано с наряда, пристигнал по сигнал на тел. 112.

  Иванов твърди в поста си, че 27-годишният му син е „обезобразен до неузнаваемост.“

  „Снощи на 2 срещу 3 май, в РПУ Смолян, бе пребит сина ми. Той и още няколко негови приятели са отведени в РПУ Смолян под претекста, че нарушават обществения ред и слушат музика над допустимия праг. Сина ми е обезобразен до неузнаваемост. Фрактура на лява ръка от удари с палка, множество синини и кръвонасядания по тялото, установени от компетентно медицинско лице. Медика е констатирал 11 пъти последователни удара с палка в коляното. Трудно стъпва на крака си. Всички момчета са бити и унижавани и след съставяне на актове са освободени днес около 11 часа.“, пише Стоян Иванов в поста си от 3 май, а по според него
  от снимките и видеоклипа става ясно, „че момчетата със нищо не са предизвикали подобно поведение на полицейските служители, точно обратно, държали са се изключително уважително и са разговаряли с тях учтиво и на Вие.“, твърди още общинският съветник в поста си във фейсбук.

  Директорът на ОДМВР Смолян ст. Комисар Николай Димов обясни, че по случая се водят две проверки-едната за престъпление, извършено от младежите, другата за дисциплинарно нарушение от полицаите, превишили правомощията си.

  „На 3 около 01часа на тел.112 е получено съобщение за нарушение на обществения ред-викане крясъци и силна музика в частен дом в Смолян. На адреса е пристигнал наряд от двама души на Районното управление в Смолян, натъкват се на агресивно поведение от страна на 4-ма младежи, които са били във видимо нетрезво състояние, като преди това са имали разправии с техен съсед. Наложило се е да извикат и допълнителни сили за преустановяване на нарушението на обществения ред. Във връзка със задържането на лицата са предприети полицейски действия, същите са отведени в Районното управление, където са съставени актове за установяване на административни нарушения. Проверката е с оглед данни за извършени престъпления от страна на тези младежи, която ще бъде докладвана в Районната прокуратура. Образувана е и предварителна проверка, с оглед за хулигански действия от младежите и пречене на полицейски органи да изпълняват задълженията си по служба.“, каза по случая шефът на ОД МВР Смолян пред медиите.

  Ст. комисар Димов допълни, че на база на публикациятя в социалните мрежи, началникът на РУП Смолян се самосезира и е издал заповед за проверка на служителите.

  „Образували сме и друга проверка, с оглед данни за евентуално извършване на дисциплинарно нарушение от колегите от РУП, които са били на място. Текат проверовъчни действия в двете посоки.“, каза още ст.комисар Димов и допълни, че стандартна практика в МВР, когато има сигнал за неправомерни действия на служителите се извършват проверки за извършено дисциплинарно нарушение от тях- в случая прекомерна употреба на сила или пропуски по вземането на отношение по случая с преустановяване на нарушението на обществения ред, нещо което ще се установи в хода на проверките.

  Щиляна Чакърова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 12.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
  12 юли 2020
  Последни новини