Проверяват полицаи за побой над младежи, нарушили обществения ред

  Проверка на полицията ще изясни дали има дисциплинарно нарушение и превишаване на правомощия на служителите на РУП Смолян по случая с 6- ма младежи, които са нарушили обществения ред. Единият от тях е бил пребит от полицаите, твърди бащата на участник в екшъна на 3 май вечерта. Стоян Иванов, общински съветник в Смолян обяви в социалната мрежа, че синът му е бил пребит без да е направил нищо, като публикува видео клип и снимки от синини по крайниците и тялото на момчето, твърдейки, че момчетата от компанията се държали възпитано с наряда, пристигнал по сигнал на тел. 112.

  Иванов твърди в поста си, че 27-годишният му син е „обезобразен до неузнаваемост.“

  „Снощи на 2 срещу 3 май, в РПУ Смолян, бе пребит сина ми. Той и още няколко негови приятели са отведени в РПУ Смолян под претекста, че нарушават обществения ред и слушат музика над допустимия праг. Сина ми е обезобразен до неузнаваемост. Фрактура на лява ръка от удари с палка, множество синини и кръвонасядания по тялото, установени от компетентно медицинско лице. Медика е констатирал 11 пъти последователни удара с палка в коляното. Трудно стъпва на крака си. Всички момчета са бити и унижавани и след съставяне на актове са освободени днес около 11 часа.“, пише Стоян Иванов в поста си от 3 май, а по според него
  от снимките и видеоклипа става ясно, „че момчетата със нищо не са предизвикали подобно поведение на полицейските служители, точно обратно, държали са се изключително уважително и са разговаряли с тях учтиво и на Вие.“, твърди още общинският съветник в поста си във фейсбук.

  Директорът на ОДМВР Смолян ст. Комисар Николай Димов обясни, че по случая се водят две проверки-едната за престъпление, извършено от младежите, другата за дисциплинарно нарушение от полицаите, превишили правомощията си.

  „На 3 около 01часа на тел.112 е получено съобщение за нарушение на обществения ред-викане крясъци и силна музика в частен дом в Смолян. На адреса е пристигнал наряд от двама души на Районното управление в Смолян, натъкват се на агресивно поведение от страна на 4-ма младежи, които са били във видимо нетрезво състояние, като преди това са имали разправии с техен съсед. Наложило се е да извикат и допълнителни сили за преустановяване на нарушението на обществения ред. Във връзка със задържането на лицата са предприети полицейски действия, същите са отведени в Районното управление, където са съставени актове за установяване на административни нарушения. Проверката е с оглед данни за извършени престъпления от страна на тези младежи, която ще бъде докладвана в Районната прокуратура. Образувана е и предварителна проверка, с оглед за хулигански действия от младежите и пречене на полицейски органи да изпълняват задълженията си по служба.“, каза по случая шефът на ОД МВР Смолян пред медиите.

  Ст. комисар Димов допълни, че на база на публикациятя в социалните мрежи, началникът на РУП Смолян се самосезира и е издал заповед за проверка на служителите.

  „Образували сме и друга проверка, с оглед данни за евентуално извършване на дисциплинарно нарушение от колегите от РУП, които са били на място. Текат проверовъчни действия в двете посоки.“, каза още ст.комисар Димов и допълни, че стандартна практика в МВР, когато има сигнал за неправомерни действия на служителите се извършват проверки за извършено дисциплинарно нарушение от тях- в случая прекомерна употреба на сила или пропуски по вземането на отношение по случая с преустановяване на нарушението на обществения ред, нещо което ще се установи в хода на проверките.

  Щиляна Чакърова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
  26 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
  26 ное 2020
  Последни новини