Две дарения за болницата в Смолян-предпазни шлемове от Районния мюфтия и 400 лв от жена от Чепеларе

През седмицата е извършено дарение на 30 предпазни шлема на болницата в Смолян от Районния мюфтия г-н Дъбов, обяви директорът на РЗИ Смолян д-р Мими Кубатева.

"Това са шлемове изработени в мюсюлманското училище в Момчилград.", поясни тя, като връчи и парично дарение за областната болницата, изпратено до РЗИ от жителка на Чепеларе Славка Узунова. С писмо до здравната инспекция жената е изпратила сумата от 400 лева и писмо с думите:

„Приемете моето скромно дарение в знак на уважение, възхищение, почит и поклон пред труда на всички лекари и помощен персонал, които са на първа линия в борбата с корона вируса в нашата болница. Бъдете живи и здрави!“ По волята на дарителя писмото и паричното дарение бяха предадени от д-р Кубатева на управителя на болницата д-р Марин Даракчиев.

Шефът на РЗИ обърна внимание на жителите на областта сега, когато отпадат ограничителните мерки, че възможността да имаме повече свободи и по-малко противоепидемични ограничителни мерки е в ръцете на всички и от отговорното поведение на всеки зависи до колко ще се върне животът ни към нормалността и отново ще бъде спокоен.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини