Юбиляри дариха Момчиловци със система за видеонаблюдение

Изображение 1 от 2

    Въпреки необичайната обстановка и факта, че за първи път от 30 г. насам, светски празник в Момчиловци няма да има, 50-годишните юбиляри спазиха традицията и оставят дар на селото.

    Юбилярите от набор 1970г подаряват съвременна система за видеонаблюдение с три камери в централния парк на стойност 1800 лв. Водени от желанието си за сигурност, безопасност и привенция, родените през 1970 г. сбъднаха една остра необходимост за Момчиловци, за което им благодарят както местните жители, така и кметската управа на смолянското село. Откриването на новата придобивка ще бъде на 24 май от 10.00 ч.

    Традицията е от основана през 2002 г, а наборите, които честват 50 -годишнина са дарили различни придобивки за родното село-осветление и шадраван в парка, светещ трикольор, фасадно осветление за местното читалище, алея към лековитото аязмо и други полезни за цялото население дарове.

    Днес Момчиловци отбелязва храмов празник на 184-годишната църква "Св. св. Константин и Елена" празничната Света литургия отслужена от архимандрит Висарион, а имен ден ще отбележат 125 именици на Константин и Елена. 125 са жителите на Момчиловци, които носят имената на светците и днес също ще празнуват.


    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини