"Шок, Бомба"... Прокуратурата възобнови разследването за фалшифицирани подписи на Христо Иванов

Изображение 1 от 2

    "Шок, Бомба, едно от престъпленията на десетилетието, ако не и на ерата на Водолея като цяло, отново се разследва от прокуратурата под началството на Гешев! Мистерията с четири мои заповеди (като министър) на които имало разкривени подписи се връща на дневен ред и се очаква най-сетне да бъде разплетена от инструмента на Бога... " Това написа бившият правосъден министър Христо Иванов в профила си във фейсбук.

    Наистина, Софийската градска прокуратура е възобновила досъдебно производство от 2015 г. за документно престъпление, при което са били фалшифицирани подписи на тогавашния правосъден министър Христо Иванов. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-София, цитирани от БТА.

    Разследването е било образувано срещу неизвестен извършител. Предметът му е изготвени неистински официални документи, с които са прекратени служебните правоотношения на двама души. Според експертиза подписът на министъра е фалшифициран, но печатът положен върху него е автентичен. Прокуратурата посочва, че независимо от това, правомощията на двамата служители били прекратени.

    През 2017 г. наказателното производство било спряно, а причината е - неразкриване на извършителя на деянието.

    Поради възникнали нови факти и обстоятелства по случая, на 28 април прокуратурата възобновява производството. По случая са разпитани заместник-министри, началник-кабинет и други.

    Предстои от разпитаните да бъдат снети образци от подписите им за сравнително изследване, с оглед установяване самоличността на лицето, което е положило подпис в официалните документи, вместо министъра на правосъдието.

    "Шегата на страна. Никой не твърди, че от тези заповеди е настъпила някаква вреда, никой не ги възразява, оспорва или обжалва, аз многократно съм заявявал, че това си е моят подпис. Но разследването не спира", коментира Христо Иванов. Той припомня позабравения вече казус, който " започна 2015 г. когато подкрепящата Цацаров организация за тролене и фалшиви протести "План Б" изнамери от някъде тези напълно безинтересни заповеди и ги включи в репертоара си. Въпросната групичка се оглавяваше от жената, която по-късно се омъжи за Петьо Еврото и възникна след като аз поисках дисциплинарното му наказание. Естествено, това, както и всички други съчинения на “План Б” и г-жа Еврова, беше подхванато от Пеевската медийна машина. ПИК пуснаха сигнал до Цацаров. След оставката ми, нещата затихнаха.

    Но през февруари 2017 г., в течение на предизборната кампания, Цацаров (и ПИК) съобщиха, че предварителната проверка е станала вече досъдебно производство, възлагат се графологични експертизи (без да съм викан да давам писмен материал за сравнение). После - отново затишие.

    И ето ни днес в 2020г., задават се нови избори, и целият този безвкусен сюрреализъм отново е тук."

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Oa
      Oakland
      4 0
      16:10, 2 юни 2020
      Прокуратурата на пеевски е посмешище на прокуратура.
    • 2
      Лю
      Любо
      0 0
      14:36, 3 юни 2020
      И като го е въобновила, дано се довърши до край за Христо Иванов.
    Последни новини