Нови трима положителни за ковид-19 в Доспат, заразените са общо 51

Позитивните на ковид-19 работници от цеха в Доспат вече са 51, останалите са отрицателни, като почти всички са без оплаквания, допълват от РЗИ Смолян.

От РЗИ Смолян съобщиха, че в края на работния ден днес-8 юни, от НЦЗПБ - София е получена информация за още 3 положителни проби за Covid-19 на работещи в цеха в гр. Доспат, които са били в процес на уточняване. Останалите резултати са отрицателни, допълват от РЗИ. Всички работещи във фабриката за играчките за шоколадови яйца в Доспат са изследвани, със съдействие на управителя са взети общо 223 PSR проби, първите 50 на 5 юни, два дни по-късно на останалите 173 души, работещи в предприятието. Така към днешна дата - 8 юни са потвърдени 51 позитивни проби на работещи в цеха в Доспат, част от тях от Сърница, друга част от Доспат и околните села. 

От днес в община Доспат са въведени стриктни противоепидемични мерки, съгласно заповед на кмета. Възстановява се изискването за носене на предпазни маски на открити и закрити обществени места, забраняват се публичните мероприятия и събирания, затварят се детски градини, пазари, спортни площадки и др.
 
Щиляна Чакърова
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ис
    Истината
    3 0
    08:29, 9 юни 2020
    Айде, пак почнаха да си нагласят бройката, както им е изгодно! Абе нещо скандалите с имоти на управниците, на ПР-ката на Тиквун, на Влади, а и скандалът с Танева... нещо много удобно скочи бройката, защото общественото недоволство расте!!!
    • Со
      София
      0 0
      12:30, 9 юни 2020
      Нали
Последни новини