Повече от половината нови ковид позитивни са от Смолян, има и от други общини

Пробите на децата и персонала от детска градина "Слънце" в Смолян са отрицателни

21 са новите случаи на Ковид-19 в област Смолян, чиито положителни проби са получени като резултат към 0 часа на 25 юни.

От тях 12 са жени и 9 мъже, като най-много са о община Смолян – 14. В останалите общини - в Девин – 1, а по 3 позитивни са в Мадан и Доспат. 8 от положителните проби в областта са на контактни лица, като сред заразените няма медицински персонал.

От новорегистрираните позитивни лица 6 са хоспитализирани в инфекциозното отделение на МБАЛ – Смолян в добро общо състояние. Пациент на Център за психично здраве в Смолян от град Доспат, е доказан със зараза на Ковид-19. Останалите с потвърден резултат на коронавирус са на домашно лечение и са под наблюдение на личния си лекар. Предстои епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица.

Пробите на децата и персонала взети от групата в Смолянската детска градина са отрицателни. След изтичане на 14-дневната карантина могат отново да посещават детското заведение.

РЗИ – Смолян призовава да продължат да се прилагат противоепидемичните мерки целящи предотвратяване на разпространението на заразата. Важно е да се спазва дистанция, да се прави периодична дезинфекция, като се носят и предпазни средства. При проява на грипоподобни симптоми останете вкъщи и се консултирайте с личния си лекар. Бъдете отговорни към себе си и останалите, призовават от РЗИ Смолян.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини