Вижте как реагират децата днес, когато им покажат телефон с шайба

В епизод на Kids React, в който днешни деца реагират на вчерашни технологии, главен герой е добрият стар телефон с шайба. Възможно дори родителите на тези хлапета да не са го използвали... особено като имаме предвид, че действието се развива в САЩ, където въпросната технология излиза от употреба сравнително рано.

Трябва да отбележим, че всички деца във видеото по-долу знаят, че това е телефон. Най-малкото, виждали са го по филмите. Знаят за какво служи. Знаят, че трябва да говорят в слушалката. Дотук се изчерпва познанието.

„Това е първият телефон. Този който Александър Греъм Бел е измислил.“

Първото, което ги озадачава, е шайбата. Как набираш? Едно от по-големите деца обяснява: първо трябва да вдигнеш слушалката, после да завъртиш шайбата. Трябва да сложиш пръста си там, където е цифрата, и да докараш шайбата до малкото метално нещо...  Да, толкова е трудно.

Пускат им сигнал „заето“. Какво е това? Само едно дете има представа. Когато търсите някого и той говори, чувате този сигнал. Човекът няма да разбере, че сте го търсили, ако не се обадите по-късно. Ако за вас това е нормално и логично, добре дошли в клуба на пенсионерите. Децата са възмутени: „Предпочитам моя iPhone.” Естествено.

Как пращаш съобщение с този телефон? Ами... използваш цифрите вместо букви... Повечето деца изобщо не се замислят за варианта, че SMS-ът е по-късно изобретение.

До този момент нито един от малчуганите няма представа, че не можеш просто да вземеш този телефон в чантата си. Че трябва да си вкъщи, за да говориш. Ами ако има нещо спешно? Извънреден случай? Как изобщо са оцелели хората?

Следва въпрос за уличните телефони. „Използвали ли сте уличен телефон?“ - „Не, какво е това?“. Телефонната кабина не им говори нищо. „Може би родителите ми са го използвали“.

Междуградски разговори? Плащаш по-скъпо, ако си на друго място в страната? Един вид, обаждат ти се роднини за рождения ден и ти казват „Здрасти, ЧРД, чао!“, за да спестят пари? Не точно...

Но, по-добре просто вижте:

Източник: Obekti

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини