Колко по-умна може да стане една Tesla

Най-обсъжданата и критикувана (но и хвалена) функция на електромобилите Tesla, е автопилотът, който притежават. Но, освен него, те са пълни с още много електроника и плановете са тя да става все повече и повече

От компанията на Илон Мъск са създали специална технология, която може да установи присъствието на дете в горещата кола. Тя отчита движения в купето и използва все още нелицензирани сензори с нискочестотни вълни. В момента се очаква одобрението на Федералната комисия по комуникациите.

Предвижда се системата да може да прави разлика между дете и възрастен, а от Tesla са категорични, че тя ще има още едно страхотно приложение в електромобилите - подобряване на защитата от кражба.

Все още обаче нямаме яснота дали и кога въпросните сензори ще започнат да се инсталират в новите автомобили, предава The Verge.

И сега автомобилите Tesla използват различни вътрешни и външни сензори, за да осигурят удобство и сигурност на своите собственици. Като специалният режим Dog Mode, който ни позволява да оставим кучето за няколко минути в колата, като му осигурим оптимална температура, а околните предупредим със съобщение на стъклото, че скоро се връщаме.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини