VW иска да диша във врата на Tesla до две години

Volkswagen се оформя като основен конкурент на Tesla на пазара на е-коли и немският гигант смята, че може да достигне компанията на Мъск по отношение на най-важният фактор: капацитетът за масово производство. Volkswagen счита, че може да постигне производствен капацитет от 1.5 милиона е-коли до 2023 г. или дори още по-скоро.

„Ако Tesla има три завода, които могат да произвеждат между 300 и 500 000 коли, при нас тази цифра трябва да бъде между 900 000 и 1.5 милиона“, казва Бернд Остерло от Volkswagen.

Заводите на Tesla във Фремнот и Шанхай са двете места с най-голям производствен капацитет за е-коли в света. Други производители се надяват да постигнат подобен напредък, но Volkswagen има най-голям шанс, защото разполага с много заводи, които може да трансформира в такива за е-коли.  Целият завод на Volkswagen в Цвикау вече бе префасониран по този модел, като същото трябва да стане със завода Емден до две години. Освен това, компанията произвежда е-коли в Китай и строи такъв завод в Тенеси.

В същото време обаче Tesla очевидно не възнамерява да почива на стари лаври. Нейните поточни линии в Берлин и Тексас трябва да произвеждат по повече от 500 000 коли на година, когато заработят. Когато производството е под пълна пара във всички заводи, Tesla ще може да изкарва по почти 2 милиона коли на година.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини