В Бреза благодариха с курбан, че си имат асфалтиран път

Изображение 1 от 4

    Близо 2000 човека посетиха курбана, който с. Бреза даде днес за здраве и берекет, както и за новия асфалтов път до селото. В Бреза живеят постоянно 18 души, все възрастни хора. Но много жители на близкото Чепинци знаят, че коренът им е от Бреза и още имат имоти в района, който е прекрасен за развитие на туризъм. Големият проблем на Бреза до сега е бил, че няма нормален път.
    Благодарение на проект, който община Рудозем е защитила по Програмата за развитие на селските райони, най-накрая се осъществява една 50-годишна мечта на жителите на Бреза - да имат нов асфалтов път до селото. Целият проект е на стойност 5 млн. и 700 хил. лева, като само строителните дейности са за 5 млн. и 300 хиляди. Рехабилитират се четири общински пътя - до Бреза, Боево, отсечката между Оглед и Грамаде и цялата отстечка през центъра на Чепинци. Асфалтът почти навсякъде е положен. Предстои да се асфалтира и в Чепинци.
    А до Бреза пътят е готов, с мантинели и всичко останало, по европейски.
    От името на организаторите на курбана в Бреза кметът на Чепинци Мустафа Брахимбашев приветства всички гости и благодари на всички, с чиито усилия селото има нов асфалтиран път. Брахимбашев благодари и на кмета на общината Румен Пехливанов, който не присъстваше на събитието. Няколко дни преди това пред журналисти Пехливанов сподели, че няма да се отзове на поканата, защото на същото събитие били поканени и хора, които нямат нищо общо с проекта.
    Официалните гости, които уважиха с. Бреза и организаторите бяха народният представител и председател на парламентарната група на ПП ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, областният управител Недялко Славов, както и районният мюфтия на област Смолян Неджми Дъбов.

    Величка Петкова
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини