Бостинци искат безопасност на пътя до селските гробища. Чудо е, че до сега няма жертви там

Едва ли има шофьор от Смолянско, който да не знае,че приближи ли село Бостина трябва да намали скоростта и много да внимава. На остър завой без видимост се намират гробищата на селото. Там всеки очаква да изкочи внезапно чонек или да има спряла кола на опечалени близки. Шофьорите, които обаче не са местни изобщо не подозират за опасността на пътя. Проблемът с безопасността вече е наболял затова Иван Вълчев син общественика Анастас приканва от името на всичи бостинци, местната управа да спре да неглижира проблема. Хората настояват  Николай Мелемов и кметицата на селото Стайка Янева да решат един път завинаги проблема.
"Едва ли има човек, отбивал се в селското гробище, който да не е бил тотално нащрек при пресичането на пътното платно при влизане или излизане от гробището. Подходът към гробището е на опасен завой с намалена видимост както в посока Устово, така и в посока Рожен. Липсва пътна маркировка за наличие на възможност за преминаване на пресичащи платното хора. А и доста стари и бавноподвижни хора посещават гробищния парк.
Може би е редно да се постави огледало на подходящо място. Може би е нужен знак, който да обозначава  възможността от пресичане на хора. И разбира се да се ограничи скоростта. Нужно е също в посока Устово да се изсече растителността преди отбивката към гробището с цел по-добра видимост и за шофьорите, и за пресичащите платното хора.Никак не е зле да се помисли и за разширяване на отбивката на платното посока Рожен. По настоящем е налице възможност за паркиране на не повече от 3-4 автомобила, и то на тясно и не съвсем безопасно място, пише още Вълчев.
Бостинци казват, че е истинско чудо до сега никой да не е пострадал на опасното място.
Пътят обаче не е общински, а част от Републиканската пътна мрежа и отговорни за стопанисването и безопасността му  са държавата в лицето на АПИ и Областно пътно управление-Смолян. 
 
Анелия Веселинова
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини