Ремонтират общо 55 километра републикански пътища в областта. Асфалтира се отсечката Средногорци-Рудозем

Изображение 1 от 5

    Общо близо 55 километра пътни отсечки са възложени за ремонт от Агенция пътна инфраструктура, съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов. Започнало е и асфалтирането на пътя Средногорци-Рудозем. Полага се първият слой битумизиран асфалт.

    Тази дейност трябва да приключи до десетина дни. Ако атмосферните условия позволят, смятам че 95 процента от проекта ще е приключен до края на тази календарна година, каза Недялко Славов.
    Ремонти вървят и по други пътни отсечки в областта. Пътната агенция е възложила работа по близо 55 километра републикански пътища. Най-дългата отсечка близо 27 километра е Соколовци-Момчиловци-Славейно-Петково, тя ще бъде цялостно преасфалтирана. Ще се ремонтира и пътя Heдeлинo-Cтapцeвo до paзĸлoна зa Злaтoгpaд и Maдaн с обща дължина над 10 км. Вече е положен асфалта по пътя Гoцe Дeлчeв-Дocпaт c oбщa дължинa 6,2 ĸм. Асфалтиране е започнало и по пътя Дaвидĸoвo-Opяxoвeц, където не е правен ремонт повече от 20 години.
    "Работи се в центъра на Рудозем. Ремонтът е възложен отново от пътната агенция на главната улица на Рудозем. В момента се сменя канализацията, като се предвижда и изграждане на кръгово кръстовище. Един проект с дължина около километър и половина", каза още Славов.
    Срокът за завършване на всички обекти е догодина. Някои от тях в края на март, други в края на юни, а тези, които са с най-голяма дължина до края на октомври. Възлагането е по програмата на АПИ за текущ ремонт и поддръжка. Изпълнител на всички дейности е дружеството, което има сключен петгодишен договор за зимно поддържане и ремонт на пътната мрежа в областта.
    Междувременно 25-членна приемателна комисия вече направи оглед на изцяло ремонтирания път Смолян-Девин. Очаква се в близките дни неговото официално пускане в експлоатация.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини