18 малчугани се радват на нова детска площадка в Смилян, построиха я родителите им

Изображение 1 от 6

    Истински празник имаше вчера в Смилян. Официално бе открита изградената с общите усилия на хората от Долен Смилян детска площадка. Целият процес отне само около два месеца, а в нейното сътворяване се включиха всички от квартала - от съгласието на на Юлий, собственик на терена, до емоцията, енергията и труда вложени от родители, баби и дядовци и жители на тази част от Смилян, помощта на кметството, за да стане реалност мечтата на дечицата от квартала. Самите деца също участваха в изграждането - пренасяха боядисаните дъски за оградата, почистваха всеки ден терена на площадката от окапалите ябълки и круши, поливаха тревните чимове, с които е покрита цялата площадка.
    И ето, че дойде време да се отпразнува нейното завършване - както подобава с парти, музика, балони, игри, торта и вкусотии, приготвени от майките и бабите и вкусно печено за вечеря след изтощителната игра на площадката, приготвена от татковците и дядовците.
    А малчуганите от квартала - 18 на брой - се забавляваха буквално до изтощение.
    Нека им е честита тази придобивка - да имат свое място за игри след училище и детска градина, безопасно за тях, направено цветно и приятно.

    СмолянБгвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини