Община Мадан продължава да храни с топъл обяд 120 души до края на годината

Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов подписа споразумение с Агенция за социално подпомагане за удължаване срока по проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Мадан“ до края на годината. Общината реализира проекта по целевата програма за предоставяне на храна у дома в условията на извънредна ситуация. Социалната услуга се предоставя на общо 120 души. Сред тях са хора с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина. Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната. Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
Този вид услуга включва предоставяне на безплатна храна за обяд – супа, основно ястие и хляб и веднъж седмично десерт до домовете на потребителите на услугата всеки работен ден от 01.05.2020 г. и ще продължи до 31.12.2020 г. Стойността на един обяд за едно лице от целевата група се определя в размер на 2.50 лв. на ден.
На потребителите на социалната услуга се предоставя съпътстваща подкрепа, която се изразява в снабдяване с необходимите им лекарства и продукти от първа необходимост, закупени с техни лични средства при възникнала необходимост, съобщават още от община Мадан.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини