Екипажът на Crew Dragon на SpaceX се подготвя за изстрелването

Подготовката за старта на пилотирания полет на космическия кораб Crew Dragon на компанията SpaceX до Международната космическа станция, предвиден за 14 ноември, върви по план, предаде ТАСС.

Агенцията цитира думите на командира на екипажа Майкъл Хопкинс. Той проведе видеоконференция от космодрума Кейп Канаверал в щата Флорида.

"Пристигнахме тук преди по-малко от денонощие и успяхме да се запознаем със състоянието на ракетата-носител, видяхме нашия космически кораб, получил названието "Резилиънс", проверихме състоянието на нашите скафандри", съобщи Хопкинс.

По неговите думи метеорологичните прогнози са добри и стартът може да бъде даден на 14-и ноември.

На въпроса как ще бъде организирано разполагането на астронавтите на орбиталната станция Хопкинс отговори, че засега не достига едно място за настаняване. "Сега се разглеждат плановете за създаването на временно място за настаняване и е възможно аз да спя в кабината на кораба", изтъкна Хопкинс.

Стартът на ракетата-носител "Фалкон-9" с пилотирания космически кораб "Дракон" е предвиден за 14 ноември в 19:49 минути по времето на Източното крайбрежие / 02:49 часа българско време на 15 ноември/.
Майк Хопкинс, на 51 г., е полковник от ВВС на САЩ, който вече е бил на борда на МКС. Виктор Глоувър, на 44 г. е пилот от ВМС на САЩ, който ще бъде първият афроамериканец на дългосрочна мисия на борда на МКС. Д-р Шанън Уокър, на 55 г., вече е била на борда на МКС. Съпругът й e пенсионираният астронавт Андрю Томас. Японският астронавт Соичи Ногучи, на 55 г., също е бил на борда на МКС и е летял както с американска космическа совалка, така и с руска ракета "Союз". 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини