Пъргавият браузър Chrome се завърна

Някога Chrome беше един от най-пъргавите браузъри, но с годините започна да изисква все повече системни ресурси. В опит да промени това Google добавя поредица от промени, целящи да увеличат скоростта и производителността на Chrome, започвайки с Chrome 87. Интернет гигантът се кълне, че в резултат на това най-новата версия на Chrome е и най-бързата от много години насам.  

Chrome вече ще дава приоритет на съдържанието в активните раздели, което трябва да намали натоварването върху процесора до пет пъти. Същите промени на заден фон ще осигурят и около 75 минути по-дълъг живот на батерията на вашето мобилно устройство, което работи с Chrome. Google твърди, че браузърът ще стартира до 25 процента по-бързо, а страниците ще се зареждат до 7 процента по-бързо. Накрая, оперативната памет, която браузърът изисква, също ще бъде по-малко. Ще видим и нова функция за търсене между отворените раздели.

Android версията на Chrome също ще се възползва от тези подобрения и зареждането на страниците, когато се движите напред и назад в тях, ще става почти мигновено.

Тези подобрения ще бъдат въведени постепенно като ъпдейти във версии 87 и 88 на Chrome.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини