Коледен базар в Девин събра над 850 лева за подпомагане на болните в МБАЛ

    В специален ден се превърна 16 декември за организатори и участници в Коледния базар, който се проведе в Девин. Сумата, която беше събрана, за да бъдат подпомогнати всички болни, лекуващи се в МБАЛ- Девин, е на стойност 851.50 лв.
    На базара се предлагаха ръчно изработени сувенири и картички - истински шедьоври на изкуството. Организаторите благодарят на всички, които са си купили от произведенията, като по този начин са  дарили частица надежда на болен човек.
    Коледният базар се осъществи с помощта на ЦОП "Слънчо"-гр. Девин с директор Момчил Михайлов, ЦПЛР-ОДК-Девин с директор Минка Мартинова, ЦПЛР-УО "Васил Левски"-гр.Девин с директор Росица Кирева, ОУ "Иван Вазов"-с. Триград с директор Веселка Мишева, ОУ "Гео Милев"-с. Грохотно с директор Фани Василева, ДГ"Катя Ванчева"- с. Грохотно ръководена от Христина Маврудова, Димитрина Георгиева - учител в СУ "Христо Ботев"- гр. Девин.
    Сърдечни благодарности Община Девин изказва и на НЧ "Родопска просвета-1923" и по-специално на Кръжока по изобразително изкуство с ръководител инж. Татяна Димитрова, които също са се включили в благотворителния базар с прекрасно изработени коледни картички.
    Главен организатор на събитието са МКБППМН със секретар Лили Чаушева и екологът към Община Девин - Нагиян Селим. Кметът на община Девин Здравко Иванов лично уважи благотворителната кампания, като закупи част от изложените произведения.
    Ръководството на община Девин изказва своите най-искрени и сърдечни благодарности и на всички деца, родители, учители и помощници за неуморния труд, който са положили в името на един човешки живот.


     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини