Бразилците казват "Не" на любовта във времето на пандемия

Любов по време на коронавирусна пандемия? "Не, благодаря" - този отговор все по-често може да се чуе в Бразилия, където през втората половина на 2020 г. е отчетен рекорден брой разводи, предаде Ройтерс.

В условията на пандемия много двойки си "писват" до такава степен след дългото време, прекарано заедно у дома, че в крайна сметка решават да се разведат.

В Бразилия - най-голямата страна в Латинска Америка, където върлува втората в света най-смъртоносна епидемия от коронавируса след САЩ, през последните шест месеца са регистрирани 43 859 развода. Броят им е с 15 на сто по-висок спрямо същия период на 2019 г. и най-големият, откакто от 2007 г. се води подобна статистика, съобщават от Националния колеж на нотариусите.

През октомври миналата година в Бразилия са регистрирани най-много разводи - над 7600.

От колежа отбелязват, че общият брой на разводите през цялата 2020 г. е по-малък в сравнение с 2019 г. Причината обаче е, че нотариусите не са работили през март и част от април миналата година заради първата пандемична вълна.

Възможно е за повишения брой разтрогнати бракове да допринася и услуга, която улеснява двойките, давайки им възможност да регистрират разводите си онлайн, отбелязват още нотариусите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини