Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ се регистрира днес

„Изправи се! Мутри вън!“ се обединихме, докато други коалиции се разпадат. Регистрираме днес коалиция между ДБГ, Д21 и ЕНП, подкрепена от над 20 НПО и партии, сред които Изправи се.БГ, ЗНС, ВОЛТ, Отровното трио и др.

Това каза Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“, в предаването „Денят“ по ТВ1 и ТВ+. 

„Мутри вън“ е това, което скандирахме на площада повече от 3 месеца. То е нашият ясен ангажимент, че след изборите ще има справедливост за „недосегаемите“ и затова е в името на обединението, обясни той. 

Основен приоритет на „Изправи се! Мутри вън!“ е повишаване на доходите. Когато дадем „зелен коридор“ на малкия и среден бизнес до европейските милиарди, които са запазени само за подбрани фирми, ще се повиши конкуренцията и това ще доведе до вдигане на заплатите, обещава Делчев. 

Ще проведем ревизия на корупционното управлението на ГЕРБ и ДПС. Тя трябва да отвори шкафчетата във всяка една институция, за да видят хората какво се крие вътре- кюлчета, разписки, скелети.

Отпадането на абсолютната власт на прокуратурата е наложително. Коалиция с БСП крие риск от отстъпване от този приоритет, както и от желанието за енергийна диверсификация и промяна на статуквото. 

Историята за видеонаблюдението на броенето е историята на една предизвестена смърт. ГЕРБ искаха да броят на тъмно, за да имат контрол върху крайния резултат и го постигнаха. 

Надявам се, че заявката на ДБ и Слави Трифонов за общо гарантиране на честността на вота не е отменена и като наближат изборите ще се задейства. Изборната машина на Борисов е по-силна от всеки от нас поотделно, но е по-слаба от цялата демократична общност заедно. Или живеем заедно, или умираме сами, заключи Делчев. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини