Новият кмет на Баните Павлин Белчев предлага супер атракция

С проект за интересна атракция кандидатства община Баните. На първото общинско заседание, на което новоизлраният кмет Павлин Белчев бе вносител, е взето решение от местния парламент общината да кандидатства с проект за „Ролглайдер - съоръжение за атрактивно забавление за хората в община Баните” в конкурса на „Уолтопия”.
Ролглайдер е съоръжение за свободно летене, което няма аналог. То дава възможност на човек да полети като птица и да види света през погледа на орела напълно безопасно. Съоръжението може да бъде построено навсякъде - между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, дори над езера и морета. Наскоро “Уолтопия”, откъдето досега са изградили над 1800 съоръжения за активно забавление за хората в повече от 75 страни по света, обяви, че ще построи двата си най-вдъхновяващи нови продукта в България. Компанията е специализирана в производство на спортно оборудване. Световен лидер е в производството на стени за катерене.

„Искаме да инвестираме над два милиона лева в съоръжения за активно забавление в две български общини. Едното ще предостави безопасен полет над избрана забележителност, а другото – здравословно забавление за децата в нов за света формат. Амбицията ни е да донесем здравословното активно забавление на българските деца и техните родители и да помогнем за преоткриването на нашата красива природа. Вярваме, че тези обекти ще направят хората на България по-здрави, по-щастливи и горди с родното си място“, съобщиха от Уолтопия.
Те съобщават още, че търсят проактивни екипи от български общини, които да пожелаят атракционите да бъдат реализирани на тяхна територия, за да осигурят на своите граждани нещо истински добро, без да се налага да изразходват дори и лев от бюджета на общината. „Ние ще произведем, инсталираме и поддържаме съоръженията напълно безплатно. Поемаме и ангажимент да осигурим безопасното им опериране. На свой ред искаме да срещнем разбиране и желание за сътрудничество, както и кмет и
общински съветници с визия за бъдещето на поверената им община“, съобщиха още от компанията.

Източник: Aktualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини