Уникалният рок-спектакъл „Ще те накарам да се влюбиш" с втора премиера!

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян ще представи най-новия си спектакъл „Ще те накарам да се влюбиш" на 22 ноември от 19.00 часа. Той е по авторски материал на големия български поет Недялко Йорданов. Режисьорът е Андриан Петров, а музиката е на композитора Петър Радевски. Сценографията е на Андриан Петров и Петя Караджова. Ролите са поверени на актьорите от младата трупа на театъра - Гергана Либова, Васил Читанов, Мариан Бозуков, Дарина Русева, Борис Хаджийски и Никола Орешков.
Подобна постановка не е правена в Смолян от края на 90-те години, а амбициите са тя да се превърне в хит сред младите хора. Уличният жаргон е езикът на спектакъла, такъв какъвто младежите използват в ежедневието си.
"Ще те накарам да се влюбиш" разказва за младежка гангстерска група, в която се явяват съмнения, пробойни, изневери, предателства, отчаяния. Акцентите са соловите песни на актьорите. В тях фокусът е поставен върху личната история на персонажа. По такъв начин всеки герой, представя през зрителя своята изповед. Така пред нас застават един по един не грубите и жестоки хора от подземния свят, а крехки и раними същества, които животът е ограбил. И всеки мисли за любов, но за да не бъде уязвим, си налага маска.
 
Детското представление „Приключения опасни със герои сладкогласни“ от Недялко Йорданов, ще изпълни малката сцена на Родопски драматичен театър с песни и хубавото настроение на 23 ноември от 18.00 часа. Актьорите ще общуват с децата и възрастните чрез езика на театъра, езика на детството. Този език няма как да не бъде разбран, защото е универсален. В него има всичко: игра, музика, вълшебства. 
„Приключения опасни със герои сладкогласни“ е една завладяваща приказка за неочаквани герои в конкурс за песен… Музикална буря от емоции, сътворена от композитора Хайгашот Агасян. Забавна история за приятелството, успеха, доверието и вечната борба между Доброто и Злото… Атрактивно, занимателно, неповторимо театрално изживяване режисирано от Адриан Петров и представено от младите актьори в театъра - Божана Мановска, Джована Галиарди, Гергана Либова, Деси Минчева, Соня Йосифов, Делян Илиев, Борис Хаджийски, Никола Орешков, Атанас Найденов и Асен Левов.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини