Платиненият юбилей на Елизабет: 4 дни яли, пили и се веселили

Обединеното кралство се подготвя трескаво за едно от най-значимите си събития в последните години. А именно - платиненият юбилей на кралица Елизабет, който ще отбележи рекордните ѝ 70 години на престола. За целта се организира специален четиридневен фестивал, който ще стартира на 2 юни.

Естествено, артистите и изпълнителите, които ще се присъединят към събитието, въобще няма да са малко. Един от тях е и обичаният от всички певец и автор на песни Ед Шийрън. Неговата изява в чест на кралицата ще бъде непосредствено пред Бъкингамския дворец в неделния 5 юни - наред с много други национални знаменитости от света музиката, филмовото изкуство, спорта и културата.

На този етап организаторите на ​​събитието не споделят много детайли за това, което е планирано. Включително и за участието на Шийрън - като например дали на него ще се падне честта да изпълни националния химн или просто ще се включи с някои от собствените си песни.

Самият Шийрън споделя, че очаква с нетърпение представянето си на юбилея на кралицата и, разбира се, че е горд от това, че ще бъде част от събитието.

На този етап единствено знаем, че празниците за юбилея ще бъдат разделени на четири основни части - за всеки ден от събитието. А сред най-забележителните атракции ще са въздушни акробати, гигантски дъб, украсен като "майско дърво", около което се танцува, огромна, движеща се сватбена торта, от която ще се носят боливудски хитове, извисяващ се дракон и фигури на причудливи животни.

Грандиозният спектакъл, поне според предварителната информация, ще струва около 18 милиона долара. Той е финансиран от дарения на частни лица и компании. "Това е важно събитие за цялата нация, защото е свързано с нейната история и душевност", казват организаторите.

Около 10 000 души ще вземат пряко участие в празненствата, сред които 2750 военни, повече от 6000 доброволци, изпълнители, общи работници и 2500 представители на широката общественост, пише People.

Финалът на събитието е планиран да се състои около Бъкингамския дворец, където се очаква да се съберат хора от цялата страна - за да изпълнят заедно националния химн "Боже, пази кралицата".

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини